Janssen, Ohlenroth & Partners Advocaten werkt op basis van vooraf overeengekomen uurtarieven. Het uurtarief is afhankelijk van het financiële belang, de aard van de te verrichten werkzaamheden en de daarvoor vereiste specialistische kennis. Voor de te verrichten werkzaamheden worden voorschotten in rekening gebracht. Voor zover mogelijk wordt een inschatting van de te verwachten kosten gemaakt. Vaak wordt een zaak pas in behandeling genomen als het voorschot is betaald. Een eerste oriënterend gesprek van een half uur is gratis. 

Abonnementen

Voor bedrijven en instellingen bestaat bij Janssen, Ohlenroth & Partners Advocaten de mogelijkheid om een abonnement af te sluiten waarbij maandelijks een vast bedrag wordt betaald waarvoor nader overeen te komen werkzaamheden worden verricht.

Tarieven en toevoegingszaken

Toevoegingszaken zijn kwesties waarin iemand wegens diens geringe inkomen en vermogen een beroep kan doen op geheel of gedeeltelijk door de overheid gefinancierde rechtsbijstand. De behandelend advocaat ontvangt in dergelijke zaken een vergoeding voor zijn werkzaamheden van de overheid. Indien een zaak op toevoegingsbasis wordt behandeld is de client uitsluitend een eigen bijdrage verschuldigd, welke varieert van euro 101,- tot 757,- (2011). Deze tarieven kunnen van overheidswege worden aangepast. Daarnaast komen voor rekening van de client de kosten van onder meer griffierechten en uittreksels.

Janssen, Ohlenroth & Partners Advocaten nemen zaken op basis van gefinancierde rechtsbijstand (toevoegingszaken) in behandeling. De behandelend advocaat zal daartoe bij de Raad voor Rechtsbijstand te Den Haag een aanvraag indienen. In verband met deze aanvraag dient de client tijdens het eerste gesprek op kantoor een kopie van het paspoort of een ander geldig identiteitsbewijs aan de advocaat de overhandigen alsmede het sofinummer. Indien de client een gezamenlijke huishouding voert dienen deze gegevens ook van de betreffende partner te worden overhandigd. Na ontvangst van de aanvraag voor gefinancierde rechtsbijstand zal de Raad voor Rechtsbijstand middels controle bij de Belastingdienst en de Gemeente nagaan of het inkomen en vermogen van de client onder de voorgeschreven grenzen blijft. De Raad gaat daarbij uit van het inkomen en vermogen zoals dat aanwezig was 2 jaar voor de aanvraag (het zogenaamde 'Peiljaar'). Op basis van de door de Belastingdienst en Gemeente verstrekte gegevens neemt de Raad vervolgens een beslissing. De behandeling van de aanvraag voor gefinancierde rechtsbijstand vergt ongeveer 5 weken.